ВЦА
Вхід на сайт
Календар
«  Липень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
<
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Липень » 10 » Пам'ятка
14:15
Пам'ятка

Управління Держпродспоживслужби інформує споживачів питної води

Переглядів: 238 | Додав: marinska-vca | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 marinska-vca • 14:15, 10.07.2017
БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ ПРИ ВЖИВАННІ ВОДИ!
З давніх часів відомо, що 999 хвороб з 1000 пов'язані з якістю питної води. Питна вода, яка не відповідає встановленим стандартом, може сприяти зародженню та розвитку хронічних захворювань внутрішніх органів, прискорювати старіння організму, викликати неприємні відчуття і внутрішній дискомфорт.
Питна вода може містити  бактерії, що викликають захворювання, у випадках недостатнього її знезараження на спорудах водопідготовки, забруднення мікроорганізмами в зовнішніх та внутрішніх водопровідних мережах.
Питна вода особливо небезпечна в тому випадку, коли у водопровідну мережу яким-небудь шляхом потрапляє стічна вода з каналізаційної мережі. Можливими наслідками цього можуть бути зараження води бактеріями черевного тифу, холери, паратифу, дизентерії, а також вірусами гепатиту.
Не рекомендуємо вживати питну воду в сирому вигляді з водопровідної мережі, так як відсутня повна гарантія її санітарної безпеки у зв'язку з незадовільним станом водопровідних і каналізаційних мереж та періодичними на них аваріями.
Небезпечно без консультацій з фахівцями і без контролю якості питної води використовувати в домашніх умовах будь-які пристрої для її очищення!
При вживанні бутильованої питної води слід звернути увагу на її хімічний склад. При вживанні бутильованої води необхідно контролювати її органолептичні показники: запах, смак, прозорість, кольоровість. Якісна питна вода повинна бути абсолютно прозорою, безбарвною, не повинна мати ніяких запахів, в тому числі хлору, озону та інших газів, не мати кислого, солодкого, гіркого або солоного присмаку. Не відповідність питної води одному з перерахованих критеріїв не свідчить про підвищений вміст в ній неорганічних або органічних домішок. Вживати таку воду в сирому вигляді не рекомендується.
Слід обережно вживати воду з криниць і джерел навіть при задовільних органолептичних показниках. Часто така вода містить значні концентрації нітратів, які при постійному вживанні призводять до порушення окиснювального функції крові - метагемоглобінемії, в результаті чого виникає кисневе голодування (гіпоксія).
Рекомендується знизити вживання газованих напоїв і напоїв, які містять різні консерванти і смакові добавки. Кожен день такі напої можуть складати не більше 20 % води, яка вживається для питних цілей. Газовані і "солодкі напої можуть викликати фізіологічні розлади, а також сприяти виникненню і розвитку захворювань органів травлення.
Кип'ячену воду можна вживати тривало і постійно тільки у разі відсутності якісної сирої питної води. У кип'яченій і  дистильованій воді присутня мала кількість кальцію, який постійно необхідний організму для підтримки нормальної життєдіяльності.
Рекомендуємо утримуватися від вживання води з неперевірених або випадкових джерел. В жарку погоду краще мати з собою пляшку з питною водою, яка вживається постійно і не викликає порушень в діяльності організму.         У всіх випадках підозри, що захворювання або погане самопочуття пов'язані з вживанням питної води, необхідно зробити хімічний і бактеріологічний аналіз
води у спеціалізованій лабораторії і звернутися за консультацією до лікаря!
avatar
Copyright MyCorp © 2024
uCoz