ВЦА
Вхід на сайт
Календар
«  Липень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
<
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Липень » 3 » Пам’ятка для населення щодо профілактики ботулізму
11:59
Пам’ятка для населення щодо профілактики ботулізму

Пам’ятка для населення щодо профілактики ботулізму

Ботулізм — це інфекційне захворювання з гострим характером перебігу. Хвороба виникає в результаті вживання в їжу продуктів харчування, які заражені токсином ботулізму, а також самими збудниками захворювання.

Шлях передачі захворювання — харчовий. Людина заражається ботулізмом найчастіше після вживання зараженої їжі, як правило, консервів, м’яса, риби.

Найчастіше реєструються захворювання, пов’язані з вживанням копченої або в’яленої риби, грибів домашнього консервування, м’ясних і ковбасних виробів домашнього виготовлення. Ці продукти частіше викликають групові та сімейні спалахи захворювань. Якщо інфікованим продуктом є ковбаса, копчене м’ясо, риба, в ньому можлива, так звана, «гніздова» інфікованість збудниками ботулізму і утворення токсинів. Тому зустрічаються випадки захворювання на ботулізм, коли хворіють не всі особи, які разом вживали один і той же продукт.

Також необхідно категорично виключити придбання виготовлених у домашніх умовах консервів, в’яленої, копченої, солоної риби й інших продуктів харчування в місцях несанкціонованої торгівлі у приватних осіб. Присутність ботулотоксину в харчових продуктах не змінює їх органолептичних властивостей.

При появі симптомів захворювання (біль в животі, нудота, блювота, діарея, двоїння в очах, інші порушення зору, сухість у роті) слід негайно звернутися до лікаря тому, що самостійно хворобу вилікувати неможливо, необхідно введення протиботулінічної сироватки.

Пам’ятайте: хворобу легше попередити, ніж лікувати. Будь-яке отруєння не проходить безслідно. Бережіть своє здоров’я і здоров’я близьких, а особливо дітей.



Мар’їнське районе управління Головного управління

Держпродспоживслужби в Донецькій області.

 

Переглядів: 200 | Додав: marinska-vca | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024
uCoz