ВЦА
Вхід на сайт
Календар
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
<
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Вересень » 21 » Управління соціального захисту населення Мар’їнської райдержадміністрації інформує
16:03
Управління соціального захисту населення Мар’їнської райдержадміністрації інформує

 

Призначення житлової субсидії непрацюючим особам у разі несплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

 

Відповідно до Положення про порядок призначення житлових субсидій, що затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 (в редакції постанови КМУ від 27.04.2018 №329), житлова субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), якщо, у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії (далі – особи, доходи яких враховуються під час призначення житлової субсидії), і в цьому періоді: за інформацією ДФС, Пенсійного фонду України, у них взагалі відсутні доходи, які враховуються під час призначення житлової субсидії; або вони отримували середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на початок періоду, за який враховуються доходи  для призначення житлової субсидії; та/або вони не сплатили єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії.

Статтею 10 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на  загальнообов’язкове державне соціальне страхування» передбачене добровільна сплата єдиного внеску. З особою, яка подала заяву про добровільну участь у системі загальнообов’язкового  державного соціального страхування, органом доходів і зборів в строк не пізніше ніж 30 календарних днів з дня отримання заяви  укладається договір про добровільну участь відповідно до типового договору.

Договором про Добровільну участь може бути передбачена одноразова сплата особою єдиного внеску за попередні періоди,  в яких особа не підлягала загальнообов’язковому державному страхуванню. Сума сплаченого єдиного внеску за кожен місяць такого періоду не може бути меншою за мінімальний страховий внесок на дату укладеного договору.

Згідно з Інструкцією про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженою наказом  Міністерства фінансів України від  20.04.2015 № 449 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 07.05.2015 р. за № 508/26953) (зі змінами) передбачено форму Типового договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування (одноразова сплата єдиного внеску) (додаток № 5), що містить дані про розмір єдиного внеску та період, за який він сплачується.

Враховуючи вищезазначене звертаємо увагу, на те, що у разі звернення за призначенням субсидії непрацюючих працездатних осіб, які (за яких) не сплатили єдиний  внесок  на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у період за який враховується доходи для призначення житлової субсидії, таким особам необхідно звернутися до органів державної фіскальної служби для укладання договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, та оформити його в установленому порядку у якому зазначається період, та є платіжним документом про сплату такого внеску на підставі якого житлова субсидія призначається із урахуванням вимог Положення.

За детальнішою інформацією просимо звертатися до управління соціального захисту населення райдержадміністрації за адресою: м. Мар’їнка, вул. Каштанова 2 та м. Курахове, пр-т Соборний буд. 4 (каб. №15) або за тел.: 0668082724.

Переглядів: 241 | Додав: marinska-vca | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 juliya2203 • 14:42, 25.03.2019
Зачем службе телефон, если дозвониться не возможно?? Это просто не уважение к людям!
avatar
Copyright MyCorp © 2024
uCoz