ВЦА
Вхід на сайт
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
<
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Травень » 21 » Відкриття пам’ятника Т.Г. Шевченку
18:14
Відкриття пам’ятника Т.Г. Шевченку

18 травня 2017 року, у всесвітній День Вишиванки, в центрі міста Мар'їнка відбулись урочисті заходи з нагоди відкриття пам’ятника геніальному поетові, вірному синові українського народу Тарасу Григоровичу Шевченку. 
Тарас Шевченко – символ чесності, правди, великої любові до людини. Вся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов'ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Його думи, його пісні, його полум'яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів. 
Україна – це Шевченко, а Шевченко – це Україна. Він – вершинна парость родового дерева нашої нації, виразник і хранитель народного духу. 
Вже більше ста років пройшло, як перестало битися благородне, мужнє серце геніального поета – Тараса Григоровича Шевченка. Але світлий образ великого Кобзаря – безсмертний, як і сам народ, що породив його. 
В даному заході взяли участь: керівник військово-цивільної адміністрації міста Мар’їнка та села Побєда Олександр Олександрович Тесля та його перший заступник Юрій Анатолійович Малашко, перший заступник голови Мар`їнської районної державної адміністрації Тетяна Миколаївна Збицька, начальник управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації Аліна Валентинівна Певна, а також почесні гості міста: міський голова міста Миронівка Київської області Віталій Миколайович Савенко та ректор Білоцерківського національного аграрного університету, доктор економічних наук, професор, академік НААН, Депутат Київської обласної Ради VІІ скликання Анатолій Степанович Даниленко. Всі вони привітали мешканців та гостей міста зі знаменним днем в історії Мар`їнки, побажали миру, злагоди та добробуту у кожну родину. 
Почесне право перерізати стрічку та зняти полотнище надали Даниленку Анатолію Степановичу, за ініціативою та сприянням якого і постав в центрі нашого міста пам’ятник Великому Кобзареві, а учні Мар'їнських загальноосвітніх шкіл випустили у синє небо жовто-блакитні кульки, як символ миру та добра. 
Після відкриття пам’ятник був освячений духовенством на чолі з Архієпископом Донецьким і Маріупольським Київського Патріархату Владикою Сергієм. Після освячення усі разом заспівали духовний гімн України «Реве та стогне Дніпр широкий». 
Вшановуючи пам'ять Тараса Григоровича Шевченка, учасники урочистого зібрання поклали живі квіти до підніжжя пам’ятника. 
На святі також були присутні учасниці великої української ходи «Від міста до міста – єднаємо прапори» Катерина Валевська та Оксана Герасименко, які також привітали жителів зі святом, побажали миру та кращого майбутнього. Усі бажаючі отримали можливість написати побажання на прапорі Мар'їнки, який потім було приєднано до прапорів з інших міст України. 
Родзинками свята були виступи учасниць художньої самодіяльності Мар`їнського районного Будинку культури Москаленко Владислави і Зволинської Єлизавети, музичної школи міста Красногорівки – Сергія Чередніченка та вихованців дитячо-юнацького центру творчості міста Мар`їнка. 
По закінченню свята Анатолій Степанович Даниленко подарував дитячому навчальному закладу №56 «Золотий ключик» холодильник, а Віталій Миколайович Савенко вручив керівнику військово-цивільної адміністрації вишитий герб міста Миронівка, як початок дружньої та тісної співпраці між нашими містами. 
Військово-цивільна адміністрація висловлює слова щирої вдячності Даниленку Анатолію Степановичу, Савенку Віталію Миколайовичу та їхнім помічникам за співпрацю та неоцінену допомогу нашому місту, а також всім хто прийняв участь у урочистому заході з нагоди відкриття пам'ятника великому Кобзареві.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 431 | Додав: marinska-vca | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024
uCoz