ВЦА
Вхід на сайт
Календар
«  Липень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
<
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Липень » 11 » Відпочинок дітей з міста Мар'їнка в місті Верховина
16:09
Відпочинок дітей з міста Мар'їнка в місті Верховина

 

Ось і закінчились 10 днів незабутнього відпочинку дітей з міста Мар'їнка Донецької області у місті Верховина Івано-Франківської області. Кожен день для дітей був особливим, та незабутнім. Мальовничі гірські ландшафти, квітучі долини, безкрайні полонини та ліси Верховини створили для дітлахів атмосферу чудового відпочинку в Карпатах.

Протягом всього відпочинку діти піднімалися в гори, дізналися про гуцульську культуру, скуштували гуцульські страви, отримали незабутні враження від рафтингу та катання на конях, відвідали маєток Св. Миколая, а ще цей відпочинок був пізнавальним, адже по всьому району розташовані музеї Верховинщини, де з любов'ю та натхненням зібрані старовинні речі гуцульського життя. Дітлахи відвідали чотири з них: музей «Гуцульщини», музей гуцульського побуту та мистецтва "У трембітаря", хату-музей кінофільму «Тіні забутих предків» та музей «Вишиванки».

Музей «Гуцульщини» привернув увагу своїм багатством та різноманітністю. В ньому представлені предмети побуту, витвори місцевого живопису, виставка народного одягу та вишивки, а також вироби з дерева та глини.

На висоті 700 метрів над рівнем моря, біля ошатної дерев’яної хати, наших дітей зустрів в гуцульській одежі та грою на трембіті – господар музею Микола Ілюк. Він гостинно запросив гостей до хати-музею, де відтворено старовинний побут та розповів про життя гуцулів в минулому, про роботу чоловіка та роботу жінки. Дізналися школярі цікавий факт і про самого господаря: саме Микола Ілюк грає на трембіті у фільмі "Останній москаль". А найбільше трембітар заворожив усіх грою на багатьох гуцульських інструментах, які є в його колекції: трембіті, дудці, цимбалах, теленках, флоярах, дримбі, скрипці та можливістю попробувати всім бажаючим зіграти на тому чи іншому інструменті.
У хаті - музеї кінофільму «Тіні забутих предків», діти послухали чудову розповідь про українських Ромео та Джульету, дізналися про стародавні звичаї та обряди, ознайомилися з історією зйомок кіношедевру «Тіні забутих предків» видатного кінорежисера Сергія Параджанова, який входить у двадцятку найвидатніших кінострічок світу. Саме у місті Верховині відбувались зйомки багатьох сцен і там живуть справжні актори – місцеві мешканці, які були задіяні у масових сценах і озвучували фільм гуцульськими співанками.

У Приватному музеї Галинки Верховинки "Вишиванка" діти ознайомились з оригінальними, старовинними речами гуцульського життя, з гуцульською вишивкою, колекцією родинної вишиванки, з автентичними гуцульськими речами та предметами побуту, послухали гуцульську говірку та цікаву історичну розповідь про гуцульську вишивку, яку розповіла привітна і щира, закохана в свою справу, господиня музею Галина Іванівна. У музеї наші діти отримали можливість перевдягнутись у гуцульські вишиванки і відчути себе справжніми гуцулками та гуцулами.

У музеях підібрані вишукані, оригінальні, старовинні речі, які наче діляться теплом, таємницями життя людей цього гірського краю. Також наші діти побували в сусідньому селі Верховинського району – Криворівня. Багато цікавих історій та легенд охоплюють це село, що й до сьогодні зберегло у собі подих минулого. Криворівня має також багату культурну спадщину, що до наших днів донесла пізнавальні залишки давнини. Серед таких скарбів минулого варто виокремити духовну гордість села - дерев'яну церкву Різдва Пресвятої Богородиці, збудовану ще наприкінці ХХVII століття. Вона являється чи не найстарішим храмом на Гуцульщині, проте, впродовж трьохсот років ще не зачиняла своїх дверей перед прихожанами.

Військово-цивільна адміністрація висловлює слова щирої вдячності голові Верховинської райдержадміністрації Олегу Валерійовичу Лютому та його трудовому колективу, Верховинській районній раді, колективу Верховинського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, а особливо директору – Ользі Василівні Соломійчук, яка прийняла дітей в приміщенні молодіжного центру «Dymca», співробітникам та волонтерам молодіжного центра «Dymca», голові ГО «Верховинська самооборона» - Івану Васильовичу Юряк та всім верховинцям за гостинність та душевне тепло, за подаровану радість, увагу та підтримку.

Також висловлюємо слова вдячності народному депутату України Якову Яковичу Безбаху та «Укрзалізниці», за надання безкоштовних ЖД квитків дітям з зони АТО.

Від усього серця бажаємо Вам здоров’я, злагоди, взаєморозуміння, душевного спокою та достатку. Нехай Господь віддячить Вам за добрі діла сторицею. Бажаємо вам світлої Господньої радості, миру, здоров'я і благополуччя.

Переглядів: 268 | Додав: marinska-vca | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024
uCoz