ВЦА
Вхід на сайт
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Архів записів
Друзі сайту
<
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Лютий » 5 » Звіт керівника військово-цивільної адміністрації м.Мар'їнка та с.Побєда
14:07
Звіт керівника військово-цивільної адміністрації м.Мар'їнка та с.Побєда

Шановна громадо!

Військово-цивільна адміністрація м.Мар’їнка та с.Побєда (далі ВЦА) надає звіт про роботу, яка спрямовувалась на вирішення питань життєдіяльності територіальної громади м.Мар’їнка, недопущення гуманітарної катастрофи та ліквідацію наслідків бойових дій в районі проведення антитерористичної операції згідно Закону України «Про військово-цивільні адміністрації».

Минув ще один непростий рікнашоїспільноїпраці. Але, незважаючи на труднощі, потрібно зазначити, що ми працювали стабільно і послідовно. При розгляді найгостріших питань нам, як правило, вдавалося знаходити правильні, іноді й компромісні рішення, спрямовані на першочергове розв’язання проблем.

Бюджет

За підсумками 2017 рокузагальна сума доходів склала 7938,0 тис.грн., в тому числі: - надходження від податків та зборів – 2654,7 тис.грн.;

  •  благодійні внески, гранти та дарунки – 5183,0 тис.грн.;
  •  кошти на виконання цільових заходів – 100,3 тис.грн.;

в т.ч. отримано дотацію з районного бюджету – 190,0 тис.грн. та субвенцію у розмірі 1000,0 тис.грн. для ВЦА в зв’язку з відсутністю повного надходження податків в місцевий бюджет.

До спеціального фонду бюджету розвитку містанадійшлита використались кошти в сумі 8302,2 тис.грн., в тому числі:

  • з обласного бюджету – 6023,1 тис.грн. на благоустрій міста (комунальна техніка);
  • на охорону та раціональне використання природних ресурсів – 150,0 тис.грн.;
  • на капітальний ремонт житлового фонду 792,2 тис.грн.;
  • на сплату технічних проектів по реконструкції водопроводу міста – 450,3 тис.грн.;
  • капітальний ремонт ДНЗ №56 «Золотий ключик» 648,8 тис.грн.;
  • придбання основного капіталу для ДНЗ №56 «Золотий ключик» 181,6 тис.грн.

За 2017 рік через електронну систему закупівель «Рrozorro» було придбано активів на суму 8430,2 тис.грн. (детальніше про всі процедури закупівель можна ознайомитись в мережі Інтернет http://prozorro.gov.ua через електронний майданчик www.dzo.com.ua).

Постійно ведеться договірна робота – станом на 31.12.2017 укладено 267 договорів.

Житлово-комунальнегосподарство та благоустрій

Одним з основних напрямків є робота у сфері житлово-комунального господарства.

            У 2017 році отримано субвенцію з районного бюджету для  фінансової підтримкиМар'їнського КП «Промінь» у розмірі – 1360,0тис.грн., які використано на виплату заробітної плати працівникам підприємства, погашення заборгованості по податкам та зборам, погашення заборгованості за водокористування і електроенергію та на поточні потреби.

Протягом звітного періоду МКП «Промінь» виконувались поточні ремонти багатоповерхових будинків, а саме:

- заміна скління в під’їздах;

  • ремонт вхідних тамбурів – 72м2;
  • заміна вхідних дверей в підвальних приміщеннях;
  • встановлення приладів обліку електроенергії;
  • заміна лампочок в під’їздах та підвальних приміщеннях на енергозберігаючі;
  • ремонт покрівель багатоповерхових будинків по вул.Заводській, 11 та пр.Дружби, 53;
  • заміна стояків водопостачання та водовідведення;
  • заміна мереж зовнішнього водопостачання по місту – 168 мп.

З метою забезпечення безпечного руху автотранспорту та пішоходів виконано:

- поточний ремонт (ямковий) – 82 м2 на суму 27 тис.грн.;

- відновлено дорожню та пішохідну розмітку;

- виконано заміну пошкоджених дорожніх знаків;

- очищення доріг та тротуарів від снігу та ожеледиці.

Комунальним підприємством проводяться роботи з упорядкування та наведення належного порядку на прилеглій території до КПВВ «Мар’їнка», а саме: вивозиться сміття, проводиться санітарна обробка туалетів, прибирається від сміття узбіччя дороги та прилегла територія контрольного пункту.

У звітний період майже повністю оновлено автопарк Мар’їнського комунального підприємства «Промінь»:

- придбано роторну косарку до трактора та вила палетні до екскаватора на 39 тис. грн.;

- від ДФ ООН (ЮНІСЕФ) безкоштовно отримано - екскаватор-навантажувач JCB- 3CX на суму 1546,8 тис.грн.та вантажний автомобіль марки EVERLAST АЦ-10 автоцистерна на шасі MERCEDES-BENZAXOR 1824 4х2 на суму 2630,12 тис. грн.

У зв’язку з тим, що в місті гостро стоїть питання забезпечення мешканців питною водою, військово-цивільною адміністрацією  розроблено проектно-кошторисні документації на «Будівництво водопроводу до с.Побєда» та «Капітальний ремонт мережі питного водопостачання міста» на суму 450,3 тис.грн.

Для забезпечення належного санітарного стану міста, за кошти екологічного фонду обласного бюджету придбано самоскид вантажопідйомністю 12 т. та автомобіль типу мультиліфт зі змінним кузовом на суму 5085 тис. грн. для вивезення твердих побутових відходів (далі ТПВ). Послугу з вивезення ТПВ на території м.Мар’їнка здійснює МКП «Промінь». Протягом 2017 року вивезено 4,03 тис.т сміття.

Не останню роль в життєдіяльності міста відіграє і його благоустрій. Для здійснення робіт з озеленення та утримання міста в належному стані на підставі укладених цивільно-правових угод з військово-цивільною адміністрацією створено 10 робочих місць.

За благодійні (екологічні) кошти в сумі 150 тис. грн., що виділила Курахівська міська рада, для озеленення міста було придбано та висаджено 2024 одиниці саджанців дерев, кущів та багаторічних квітів. Також у вересні 2017 року волонтерами Київської області було привезено 1,5 тис. од. саджанців. Бригада «озеленювачів» міста висадила велику кількість рослин: на території центрального парку – троянди, на територіях загальноосвітніх шкіл і дитячих садків - берези  і дуби,  навпроти райдержадміністрації спорудили композицію з каміння і рослин (альпійська гірка з деревами плакучої форми, зеленців та квітів).

За ініціативою та сприянням ректора Білоцерківського національного аграрного університету, доктора економічних наук, депутата Київської обласної Ради VІІ скликання Даниленка А.С., в травні місяці в центрі нашого міста встановлено пам’ятник Великому Кобзареві – Т.Г.Шевченко.

Для зручності та комфорту в центрі міста встановлено 12 паркових лавок та 30 урн. Також відновлено роботу міського туалету.

У зв’язку з перейменуванням вулиць придбано та встановлено 51 табличку з назвою вулиць на суму 9,95 тис. грн.

В парковій зоні здійснено поточний ремонт Меморіального комплексу на честь радянських воїнів 1941-1945р.р. на суму 7,81 тис.грн.

Розпочаті роботи з оновлення зовнішнього вуличного освітлення – на суму 146,5 тис. грн. придбано кабель, світильники та інший необхідний матеріал.

Для організації дозвілля та розвитку фізичних здібностей дітей, які мешкають в с.Побєдав минулому році обладнано дитячий майданчик.

Особлива увага приділяється відновленню житлового фонду та об`єктів комунальної власності міста.

Протягом 2017 року за рахунок коштів районного бюджету військово-цивільна адміністрація м.Мар`їнка та с.Побєда провела відновлення чотирьох багатоповерхових будинків, які були пошкоджені під час проведення бойових дій, а саме:

  • вул. Заводська, 7 (повне відновлення 3-х квартир), роботи виконувала підрядна організація ПП «Юг-Сервіс» на суму 202,015 тис. грн.;
  • вул. Заводська, 22-а (ремонт несучої стіни будинку, частковий ремонт квартири № 7), роботи виконувались підрядником ФОП Шевченко Г.А. на суму 62,900 тис. грн.;
  • пр. Дружби, 51 (ремонт несучої стіни будинку, ремонт під`їзду, частковий ремонт квартири, заміна скління), роботи виконувались ФОП Шевченко Г.А. на суму – 125,052 тис. грн.;
  • вул. Шахтарська, 5 (повне відновлення квартири № 28, ремонт під`їзду, скління всього будинку), роботи виконувались ФОП Шевченко Г.А. на суму – 375, 703 тис. грн.

            За кошти Донецької обласної державної адміністрації, обласної військово-цивільної адміністрації частково відновлено 7 пошкоджених багатоповерхових будинки.

            Відновлення пошкодженого житлового фонду міста відбувається також і за допомогою благодійних міжнародних організацій.

Данською Радою у справах біженців – розпочаті роботи у 110 пошкоджених квартирах, у 17 приватних житлових будинках виконується середній ремонт та 7 приватних будинків відбудовується повністю.

Чеською благодійною організацією «Людина в біді» відремонтовано покрівлі трьох багатоповерхових будинків.

Міжнародним Комітетом Червоного Хреста відновлено дахи 34 приватних будинків та замінено скління у 113 квартирах та приватних будинках. Господарі 39 приватних будинків отримали тимчасовий будівельний матеріал у вигляді терпаліну, фанери та плівки.

За рахунок гуманітарної допомоги з Івано-Франківської області видано будівельних матеріалів у вигляді дошок та брусу на відновлення дахів 7 будинків.

            В жовтні-грудні 2017 року Донецькою обласною державною адміністрацією, обласною військово-цивільною адміністрацією надано допомогу у вигляді будівельних матеріалів на відновлення пошкоджених покрівель приватних житлових будинків. Завдяки даній допомозі вже відновлено 28 покрівель. Роботи тривають і надалі.

З метою покращення перебування дітей дошкільного віку в дитячому дошкільному навчальному закладі №56 «Золотий ключик» здійснено капітальний ремонт груп та інших приміщень на суму 530,589 тис. грн. Через електронну систему закупівель «Рrozorro» закуплено: 5 телевізорів, інтерактивну дошку, 2 холодильника, цифровий фотоапарат, електричну промислову сковороду, машину для переробки овочів та пральну машину, кухонне приладдя, гардини, 55 т вугілля, будівельні матеріали для ремонту літніх павільйонів. Сума закупівель складає 552,3 тис. грн.

Для забезпечення нормального функціонування дитячого закладу в осінньо-зимовий період Донецькою обласною державною адміністрацією, обласною військово-цивільною адміністрацією було надано модульну котельню на твердому паливі.

На замовлення військово-цивільної адміністрації міста в будівлі дитячого садку виконано капітальний ремонт системи опалення. Роботи виконувались ФОП Шевченко Г.А. на суму 127,00 тис. грн.

Ще одну модульну котельню на твердому паливі, яка надана Асоціацією «Еммануїл», встановлено для забезпечення теплом дитячого садка «Струмок» та територіального центру соціального обслуговування та надання послуг.

Адміністративні послуги

Продовжується робота, спрямована на доступністьотриманняадміністративнихпослуг.

Так з початку року булонадано609 адміністративнихпослуг з реєстраціїмісцяпроживання та зняття з реєстраціїмісцяпроживання.

З зв’язку з несвоєчасним зверненням до органу реєстрації місця проживання складено 59 адміністративних  постанов про адміністративне правопорушення згідно п.1 статті 197 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Проживання без паспорта громадянина України або без реєстрації місця проживання» у вигляді попередження.

Надання відомостей про місце проживання особи та інших персональних даних здійснюється виключно у випадках, передбачених законами України. За звітний період підготовлено і надано 89 відповіді на запити працівників поліції, суддів, адвокатів та нотаріусів.

Протягом 2017 року адміністративною комісією ВЦА розглядалися справи про адміністративні правопорушення за несвоєчасну реєстрацію народження дитини, несплату комунальних платежів (квартплата, вода, вивіз ТПВ),продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв неповнолітнім. На правопорушників були  накладені адміністративні стягнення у вигляді штрафів.

Прийнято та передано до УСЗН Марїнської райдержадміністрації пакети документів:

  • від 377 жителівм.Мар׳їнка та с.Побєдадля нарахування житлових субсидій;
  • від 46 громадян пільгової категорії для отримання компенсації на тверде паливо (учасники бойових дій в АТО, ліквідатори аварії на ЧАЕС, багатодітні сім’ї,  інваліди ВВв та інші).

Військовий облік

Військово-цивільна адміністрація забезпечує виконання завдань щодо реалізації державної політики у сфері обороноздатності і в загальнодержавній  системі військового обліку та аналізу призовних ресурсів.

 Ведеться робота згідно розпорядження голови районної державної адміністрації № 458 від 26.12.2016р. «Про проведення протягом 2017 року поточного уточнення обліку військовозобов’язаних, проходження ними військово-лікарняної комісії з метою опрацювання вихідних даних для бази Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних»

         Проводиться робота з метою забезпечення  мобілізаційної готовності та контрактної служби у м.Мар’їнка та потреб Мар’їнського районного військового комісаріату. В 2017 році за контрактом пішли служити 10 місцевих мешканців.

         Згідно до розпорядження Мар’їнського районного військового комісаріату здійснено оповіщення призовників, які перебувають на військовому обліку у військово-цивільній адміністрації м.Мар’їнка та с.Побєда згідно списку у кількості 210 чоловік.

          Ведеться облік військовозобов’язаних з приводу прийняття їх на військовий облік та зняття з нього.  

Робота з дітьми та молоддю

Військово-цивільною адміністрацією у 2017 році оздоровлено 222 дитини, які проживають в місті Мар'їнка. Діти відпочивали у наступних закладах:

  • оздоровчий центр санаторного типу «Миргородський» м.Миргород Полтавської області - 11 дітей;
  • оздоровчий центр санаторного типу «Гагарін» м.Ірпінь Київська область - 12 дітей;
  • ДП УДЦ «Молода Гвардія» м.Одеса - 42 дитини;

На запрошення:

        -  Южненської міської ради Одеської області м.Южне - 30 дітей;

        - Верховинської райдержадміністрації Івано-Франківської області м.Верховина, дитячий табір «Думка» - 26 дітей;

       -  Охтирської райдержадміністрації, м. Охтирка табір «Космос» - 10 дітей;

       -  Тернопільської обласної державної адміністрації,м.Борщівтабір «Лісова пісня» - 16 дітей;

      -  Одеської обласної державної адміністрації,м.Одеса – 18 дітей.

За підтримки благодійних організацій:

       -  БО БФ «Надія по всьому світу» - Київська область  табір «Карамель» - 15 дітей;

     -  БО БФ «Місія подих надії» - скаутський табір «Горка» - 7 дітей;

     -  Товариство греків - смт. Приморське ДТВ «Салют» - 20 дітей;

-  Табір «Європейський» м.Славське Львівської області – 13 дітей.

Згідно розпорядження керівника військово-цивільної адміністрації, чотири особи, з числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, поставлено на квартирний облік.

Дев'ять дітей з трьох сімей, батьки яких ухиляються від виконання своїх батьківських обов'язків, поставлено на облік, як діти, які опинилися у складних життєвих обставинах.Спеціальною комісією постійно проводиться ряд спільних перевірок житлово-побутових умов проживання дітей з багатодітних сімей, дітей-сиріт та дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Протягом року діти пільгових категорій отримували благодійну допомогу у виглядіу вигляді продуктів харчування, солодощів, одягу, меблів, засобів гігієни, підгузків, іграшок тощо.

Робота з благодійними організаціями

            У зв’язку з проведенням на території м.Мар’їнка бойових дій, кількість побутових та соціальних проблем мешканців збільшилась в декілька разів. Значний внесок у вирішення будь-яких питань відбувається за рахунок благодійних міжнародних організацій.

            Так як на території міста повністю відсутнє газопостачання, для кожного мешканця гостро стоїть питання щодо опалення своїх приміщень. Для вирішення цих побутових проблем військово-цивільна адміністрація залучила до роботи благодійні організації такі як: - Громадська організація «Проліска», Міжнародний комітет червоного хреста (МКЧХ),Благодійний фонд «Людина в біді»,Асоціація милосердя «Еммануїл», Благодійний фонд«Карітас-Запоріжжя».

Опалювальний сезон

ГО «Проліска»:

- на початку 2017 року через Донецьку обласну військово-цивільну адміністрацію видано 15 конвекторів мешканцям багатоповерхових будинків;

- 40 сім׳ям надано грошову допомогу на придбання твердого палива у розмірі 7,8 тис.грн.

  • Міжнародний комітет червоного хреста:
  • 372 мешканцям пільгових категорій та 155 жителям «червоної зони» для придбання палива та оплату за спожиту електроенергію надано грошову в сумі 5,0 тис.грн.
  • Асоціаціямилосердя «Еммануїл» за проектом «Ініціатива «Папа для України»:

-в травні 2017 року 250 мар׳їнцямвидано газові плити з балонами об׳ємом в 40 л;

  • до початку опалювального сезону 2017-2018 р.р. встановлено 713 твердопаливних котлів та завезено 1113 т паливних брикетів;
  • в лютому місяці поточного року планується поставка 505 т вищевказаних брикетів до дворів де встановлені котли.
  • Від БФ «Людина в біді» восени звітного періоду 86 сімей отримали твердопаливні котли та по 4 мᶟ дров.
  • БФ «Карітас Запоріжжя» завезено до 40 дворів паливо у вигляді полетів об׳ємом 3 т.

Проаналізувавши стан підготовки до опалювального періоду 2017-2018 р.р. можна зробити висновок, що місто майже на 80% краще підготовлене ніж у минулому році.

Забезпечення продуктами харчування та засобами гігієни

  • Донецька обласна державна адміністрація сумісно з БО «ADRA Ukraine» у лютому 2017 року надала мешканцям харчові набори у кількості 2500 шт. та у квітні місяці - 400 шт.;
  • На початку року Печерська райдержадміністрація м.Київа та мешканці району надали продуктову допомогу у кількості 5 т;
  • у березні місяці БФ «Карітас Маріуполь» забезпечив мар׳їнців харчовими наборами та засобами гігієни у кількості 1000 шт. У квітні 2017 року БФ «Карітас Запоріжжя» надали ще 1000 шт. наборів, які було роздано нужденним;
  • починаючи з 2015 року по теперішній час, один раз у два місяці пільгова категорія громадян отримують харчову гуманітарну допомогу від Гуманітарного Штабу Рената Ахметова «Поможем»;
  • волонтери міст Біла Церква і Павлограда, БО «На світанку» допомагають різними видами продуктів харчування, які видаються волонтерам, працюючим у прибиранні та озелененні міста.

Соціальний захист

Протягом року волонтери БО «БФ «Місія добра України» м.Київа, БО «Українська ліга благодійників» з м. Івано-Франківська, волонтерська група «Павлоград- Сили Добра», жителі м.Павлоград та Павлоградська міська рада, забезпечували мар׳їнців речами бувшими у вживанні (б/в) відповідно до пори року, меблями (б/в) для погорільців та шкільними приладдями – школярів.

Неоціненну допомогу протягом 2017 року для загальноосвітніх шкіл міста надав Білоцерківський національний аграрний університет у вигляді телевізорів, ноутбуків та спортивного інвентарю. Також ректор цього університету подарувавдитячомунавчальному закладу №56 «Золотий ключик»  великий холодильник.

Напередодні новорічних свят з солодощами, іграшками та спортивним інвентарем для дітлахів міста Мар'їнка завітав голова Миронівської міської ради від громади та підприємців м.Миронівка та проректор Білоцерківського НАУ разом з творчим колективом.

Також на протязі минулого року сім’ї з малолітніми дітьми отримували дитяче харчування та підгузки. Інвалідам за потребою від благодійників передано ходунки у кількості 5 шт., 2 інвалідні візки, 4 трості та 40 підгузків для дорослих. 

У липні 2017 року Міжнародним БФ «Доркас» видано матеріальну допомогу 268 сім’ям з розрахунку 3200 грн. на одного члена сім’ї.

З огляду на вищевикладене, можна зробити висновок, що не звертаючи на важкий стан який стався у місті, що знаходиться на лінії розмежування – гуманітарної катастрофи нам вдається уникнути.

 

 

 

Переглядів: 284 | Додав: marinska-vca | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024
uCoz