ВЦА
Вхід на сайт
Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
<
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Вересень » 28 » Як не замерзнути, та жити під час підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги
11:34
Як не замерзнути, та жити під час підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги

 

На сьогоднішній день в Україні відбувається чергове підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, яке паралельно проходить разом з підвищенням цін на продовольчі товари. Все це проходить під час військового конфлікту на Сході України, анексії АР Крим, інфляції гривні, та міжнародних кредитних траншів. Вище перелічені фактори, впливають на сімейний бюджет звичайних родин українців, та на незахищені категорії громадян (пенсіонерів, інвалідів, малозабезпечених сімей та інше), що у разі бездіяльності влади, та відсутності державної допомоги, можуть призвести до резонансу.

Зараз держава намагається вирішувати соціальні проблеми громадян шляхом надання субсидій. Також заплановане чергове підвищення пенсій, для зменшення прірви між необхідними коштами для нормального життя пенсіонерів та підйомом цін, через інфляцію гривні. Тож розглянемо з Вами, кожне з цих питань докладніше.

Субсидія — це адресна безготівкова та безповоротна допомога громадянам України, яка надається державою на погашення витрат з оплати житлово-комунальних послуг. З 19.08.2017 постановою Кабінету Міністрів України від 18.08.2017 № 609 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» внесено зміни до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 (із змінами). Для реалізації свого права на субсидію, громадяни повинні проконсультуватися в структурному підрозділі з питань соціального захисту населення (Управління соціального захисту населення Мар'їнської райдержадміністрації, що знаходиться за адресою: Мар'їнський район, м. Курахове, вул. Плєханова, 2).

Вже цією осінню в України планується підвищення пенсій, про це говорив Прем'єр - міністр України Володимир Гройсман ще в травні. В свою чергу Президент Петро Порошенко в кінці серпня цього року наголосив, що за рахунок збільшення надходжень до державного пенсійного фонду будуть підвищені пенсії. Пенсійну реформу чекаємо від Верховної ради і уряду, щоб і пенсіонери відчули перші кроки в реалізації реформ. «Де ж ці гроші беруться? Детінізація, боротьба з корупцією, боротьба з контрабандою, боротьба з крадіжками на державних закупівлях за рахунок електронної системи закупівель», – заявив Президент.

Тож шановні співгромадяни оформлюйте субсидію, та не зволікайте, бо опалювальний сезон вже не за горами. Також будемо чекати на підвищення пенсій вже цієї осені, для нормального життя пенсіонерів.

автор: Тарасій Мар'їнський

Переглядів: 243 | Додав: marinska-vca | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024
uCoz